SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Contesse u Mramornim kupkama

Pozivamo vas večeras, 05.05.2017. u 19 sati na 

KONCERT vokalnog sastava Contesse

u Mramornim kupkama Toplica Lipik.

 

Vokalni sastav Contesse čine: 

Kristina Zednik

Ana Kobetić

Marta Filipović

Sara Komljenović

Glazbena pratnja:

prof. Tea Silađi

Contesse u Mramornim kupkama

Vokalna skupina „Contesse“

     Vokalna skupina Osnovne glazbene škole Pakrac osnovana je 2014. kao izdvojeni ansambl Velikoga pjevačkog zbora pakračke Škole, a njezin nastanak potaklo je zanimanje učenica viših razreda i  njihova želja za posebnim repertoarom. Vokalnu skupinu od osam učenica tada je vodila mag. mus. Martina Bator, učiteljica Zbora. Po završetka školovanja i odlaskom nekolicine članica, Vokalna skupina doživjela je promjenu sastava – od 2015. broji četiri članice od kojih je jedna nekadašnja polaznica Glazbene škole. Voditeljica je prof. Tea Silađi, učiteljica Zbora Osnovne glazbene škole Pakrac. Kroz to vrijeme ostvarile su više javnih nastupa, ne samo u Školi, a sudjelovale su i na međužupanijskim smotrama u sastavu Velikoga školskog pjevačkog zbora. S njime su u prosincu 2015. izvele cjelovečernji božićni koncert u rodnome gradu, a u travnju prošle godine u istom su sastavu nastupale na Međunarodnom natjecanju dječjih pjevačkih zborova Vallis aurea cantat u Požegi gdje je Zbor osvojio brončanu nagradu.

     Članice Vokalne skupine zaslužne su i za izvedbu mjuzikla „Snježno kraljevstvo“ u Hrvatskom domu u Pakracu 2014. godine. Od svibnja 2016. svojemu nazivu dodale su umjetničko ime „Contesse“ (grofice) koje za njih ima dvostruko značenje. Jedno se odnosi na njihovo glazbeno obrazovanje i na jedinstvenu Školu smještenu u dvorcu grofa Jankovića, poznatom i po salonskome muziciranju. Drugo značenje dolazi iz izvedenice pojma „Contesse“  – Con te (tal.) što znači „s tobom”, tako karakterističnom osobinom sve četiri nadarene učenice. Vokalni sastav „Contesse“ čine Kristina Zednik, Ana Kobetić i Marta Filipović, tri bivše polaznice pakračke Osnovne glazbene škole, a četvrta članica Sara Komljenović, polaznica je šestoga razreda iste Škole. Njihov repertoar sastavljen je od niza popularnih skladbi, obrada klasične literature te duhovnih i klapskih napjeva. Ono što „Contesse“, uz boju vokala čini jedinstvenima jest način pjevanja i interpretacija različitih glazbenih stilova.

     Redovite su gošće na koncertima i na različitim društvenim dogadjanjima u Pakracu i u Lipiku. U lipnju 2016. održale su svoj prvi samostalni cjelovečernji koncert, a u prosincu iste godine nastupile su uz Požeški tamburaški orkestar u Gradskom kazalištu Požega gdje su ostvarile izniman uspjeh kod publike i izvrsne kritike u više dnevnih listova. U siječnju 2017. snimile su i svoj prvi album koji je promoviran 21.03.2017. u Pakracu.

 

     Prof. Tea Silađi, rođena u Sinju gdje je završila niže glazbeno obrazovanje, a nastavila na klavirskom odjelu u Splitu u klasi prof. Olge Račić, daljnje visoko pijanističko školovanje nastavila je u Novom Sadu u klasi prof. art. Andreje Pregera. Na Sveučilištu „Juraj Dobrila“ u Puli studirala je glazbenu kulturu na Odsjeku za glazbu. Usavršavala se na seminarima kod uglednih svjetskih pedagoga te sudjelovala na više stručnih skupova i glazbeno-pedagoških seminara. Članica je Međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“ i Međunarodnog pijanističkog natjecanja Pianoforte u Poreču. Dobitnica je je priznanja za promidžbu i umjetnički angažman Odjela za glazbu na Sveučilištu „Juraj Dobrila“ u Puli.

Nastupala je na više samostalnih koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu te snimala za  televizijske i radijske centre. Surađuje i snima djela poznatih umjetnika i skladatelja čije opuse izvodi. Nastupala je kao korepetitorica mnogim hrvatskih estradnim umjetnicima poput Lidije Percan, Tedija Spalata, Vinka Coce i Vlade Kreslina, ali i Slovenskom pjevačkom zboru „Encijan“ (2008. - 2011.). Djelovala je kao voditeljica i autorica aranžmana za Pjevački ansambl „Despina“ u okviru Makedonskog kulturnog foruma u Puli ( 2009. - 2011.). Autorica je skladbi i aranžmana dječjih pjesama te glazbe za kazališne predstave. Radila je na više glazbenih škola, a od 2012. djelatna je u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac kao pedagoginja za  tri glazbene discipline (solfeggio, zbor i korepeticija).

26.04.2017.