SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Izložba slika Dunjice Karniš

u galeriji „Mramorne kupke“ u Toplicama Lipik

23.08.2017. svečano je otvorena prva izložba slika Dunjice Karniš,  naše djelatnice, više medicinske sestre, koja se amaterski bavi slikarstvom već više godina.

Galerija Mramornih kupki te večeri bila je prepuna posjetitelja. Otvorenju izložbe su prisustvovale brojne kolegice i kolege, prijatelji, gosti toplica a događaju je nazočio i gradonačelnik Lipika  gosp. Vinko Kasana.

Karniš se izražava pretežno radovima u ulju na platnu. Kompozicijski teži definirati sliku, poštivati red i postići realnost. Drži se figurativne čvrste forme, koristi crtež, a poigrava se bogatim kolorizmom. Kao velikom zaljubljeniku u prirodu motivi njezinih radova su pretežno krajolici i mrtve prirode - često radi cvijeće. Teži intimističkim zapisima kao izrazom viđenja prikazanog na slici iz svoje duše.

Umjetnički dojam događaja upotpunila je pjesnikinja Prim.dr.sc. Senka Rendulić Slivar, također djelatnica Toplica, recitacijom nekoliko svojih pjesama zasluživši pri tom veliki pljesak prisutnih.

Sama autorica slika Dunjica emotivno se obratila s nekoliko pozdravnih riječi i zahvalila onima koji su joj pružili potporu za ovu izložbu.

Ravnatelj Toplica Lipik gosp. Darko Kelemen pozdravio je sve prisutne. Podsjetio je na povijesno značenje Mramornih kupki, koje uspješno već oko 140 godina služe za balneoterapiju, a njihova reprezentativnost je iskorištena i za galerijska događanja. Čestitao je Dunjici pa i ostalim djelatnicima Toplica, koji se u slobodno vrijeme bave svojim umjetničkim hobijima te time proglasio ovu izložbu otvorenom. Izložba će potrajati 2 tjedna.

Autorica izložbe Dunica Karniš uz puno pohvala i čestitki primila je i mnogo krasnih cvijetnih buketa.

Slijedio je prigodni domjenak i druženje. Proveli smo jednu ugodnu umjetničku večer.

 

                                                                                                 Prim. Oto Kraml

Izložba slika Dunjice Karniš
 

31.08.2017.