SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Obilježen Svjetski dan Alzheimerove bolesti 21.09.2017.

Palijativni tim LiPa i učenici medicinskog usmjerenja Srednje škole „Pakrac“ obilježili su dana 21.09.2017. Svjetski dan Alzheimerove bolesti Šetnjom sjećanja i puštanjem balona u zrak u čast svim oboljelima od Alzheimerove bolesti te je održano prigodno predavanje prof. psiholog. Senke Božić u svrhu psihološke podrške oboljelima od Alzheimerove bolesti i njihovim obiteljima.

Obilježen Svjetski dan Alzheimerove bolesti 21.09.2017.

Članovi i volonteri Udruge Palijativnog tima "LiPa" zajedno s ambasadorima dobročinstva te učenicama i učenicima medicinskog usmjerenja Srednje škole "Pakrac" jučer su organizirali Šetnju sjećanja. Ova inicijativa održava se s ciljem povećanja svijesti društva i lokalne zajednice o oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Sudionici ove inicijative, članovi i volonteri Udruge Palijativnog tima "LiPa", ambasadori dobročinstva te učenice i učenici medicinskog usmjerenja Srednje škole "Pakrac", okupili su se u Pakracu ispred Srednje škole te su predvođeni Ljerkom Pavković, tajnicom PT "LiPa" i Vesnom Božić, članicom PT „LiPa“ i voditeljicom odijela zdravstvene njege u Srednjoj školi Pakrac, krenuli prema dvorištu Toplica Lipik ispred Mramornih kupki gdje su svi zajedno u zrak pustili balone u čast svima oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Nakon toga su se sudionici Šetnje sjećanja okupili u Toplicama Lipik u kongresnoj dvorani Quella, gdje se kroz predavanje profesorice psihologije Senke Božić moglo čuti više o problematici s kojom se susreću oboljeli i obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti.

22.09.2017.