SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Održan koncert Gradskog puhačkog orkestra Lipik na paviljonu

Gradski puhački orkestar Lipik održao je koncert u petak na paviljonu „Izvor“ u lipičkom perivoju u čast prijateljima iz Neustadta koji su za vikend u posjetu Lipiku.

Održan koncert Gradskog puhačkog orkestra Lipik na paviljonu

Koncertu su prisustvovali građani Grada Lipika i pacijenti i gosti Toplica Lipik. Među gostima koji su došli iz grada s kojim Lipik njeguje prijateljske odnose bili su gradonačelnik Neustadt/Aisch Klaus Meier te Werner Wagener i Reinhard Meyer koji su jedni od zaslužnih ljudi za dobre odnose dvaju gradova. Goste je dočekao gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

Naime, Reinhard Meyer je zaslužan za veliku donaciju instrumenata koje je Gradski puhački orkestar dobio 2013. godine. On je tada, nakon objava u njemačkom tisku, počeo s prikupljanjem polovnih instrumenata koje je obnovio i donirao lipičkom orkestru. Zbog toga, Meyer je u listopadu prošle godine dobio godišnju nagradu povodom svečane sjednice Grada Lipika.

Pored paviljona „Izvor“ nalazi se klupa prijateljstva gradova Lipika i Neustadta. Za donaciju te klupe zaslužan je Werner Wagener koji je također prisustvovao koncertu.

Izvor: www.compas.com

14.05.2018.