SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Okrugli stol oboljelih od multiple skleroze

Tradicionalno i ove godine u SB Lipik na inicijativu pacijenata oboljelih od multiple skleroze održan je okrugli stol pod nazivom „Razmjena iskustava oboljelih od MS“ sa pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo –glavnom sestrom bolnice Ljerkom Pavković  kojem je prisustvovala i pročelnica službe za fizikalnu medicinsku rehabilitaciju i bolničko liječenje Prim.dr.sc.Senka Rendulić Slivar,dr.med.

Okrugli stol oboljelih od multiple skleroze

Na sastanku su istaknute vrijednosti  SB LIPIK  u liječenju i rehabilitaciji oboljelih, istaknuti prijedlozi za poboljšanje skrbi oboljelih od MS-a, razmijenjena vlastita iskustva u rješavanju problema, istaknuta je važnost podrške obitelji i socijalne okoline u skrbi, utjecaj stresa i kako si pomoći, važnost prehrane, rekreacije i relaksacije u slobodno vrijeme.

Ponovo je istaknuto da oboljeli predlažu i drugima da dođu u Toplice Lipik zato što je voda najbolja, osoblje ljubazno i profesionalno, smještaj udoban i lijep, odlična prehrana, prekrasna okolina…

Zahvaljujemo našim pacijentima na svim prijedlozima i sugestijama i nadamo se da će  neke od njih već slijedeće godine prepoznati  kod dolaska na rehabilitaciju u našu ustanovu i na taj način se osjećati kao aktivan sudionik u stvaranju prepoznatljivog mjesta za rehabilitaciju oboljelih od MS u Republici Hrvatskoj.

Druženje s našim pacijentima 22.05.2017. je početak u obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze u SB Lipik koji se obilježava u cijelom svijetu kao znak podrške svima oboljelima. 

 

U nastavku donosimo program obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze u SB Lipik u subotu, 27.05.2017.

24.05.2017.