SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Odlazak u mirovinu dugogodišnjeg djelatnika Toplica Lipik prim. dr. Ota Kramla

Prim. dr. Oto Kraml od 10. srpnja ove godine službeno je u zasluženoj mirovini.

Odlazak u mirovinu dugogodišnjeg djelatnika Toplica Lipik prim. dr. Ota Kramla

U Toplicama Lipik „naš doktor Oto“ radio je 37 godina. Bio je aktivan u svim sferama djelatnosti naše bolnice, u svojoj liječničkoj struci predano je radio s bolesnicima, od odjelnog liječnika prošao je sve funkcije do obavljanja dva mandata zamjenika ravnatelja.

Jedan je od važnijih nositelja aktivnosti na poslijeratnoj obnovi bolnice, njenom vraćanju na lječilišnu kartu Hrvatske kao regionalnog rehabilitacijskog centra za neurološke bolesti  i promociji u lječilišnom turizmu.

1993. godine bio je jedini liječnik u bolnici i time održao kontinuitet medicinske službe do kasnijeg popunjavanja liječničkog kadra.

Podržavao je timski rad i uvodio je mlade novoprimljene liječnike u praktični rad u bolnici te svesrdno poticao na usavršavanje struke i stručno-znanstvenog napredovanja ne samo liječnika već i fizioterapeuta, medicinskih sestara i tehničara i drugih suradnika. On sam je dostigao priznanje titule primarijusa.  

Prim. dr. Oto Kraml najzaslužnija je osoba za održavanje tradicionalnog stručnog Balneološkog skupa i čuvanje uspomene na kolegu dr. Ivana Šretera.

Zahvaljujemo prim. dr. Oti na svemu što je učinio u razvoju naše ustanove i u Toplicama Lipik uvijek je dobrodošao.

03.08.2018.