SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Održano predavanje: Međuodjelna komunikacija i odnos

U organizaciji  SB Lipik vezano za kontinuiranu edukaciju medicinskih sestara i HKMS 27. ožujka održano je predavanje Prof. BORISA BLAŽINIĆA, ravnatelja Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala, profesora i sudskog vještaka za psihologiju, psihoterapeuta, trenera, konzultanta i licenciranog EQ Coach za procjenu i razvoj ljudskih potencijala kojemu je ovo bio drugi posjet u bolnicu Lipik.

Održano predavanje: Međuodjelna komunikacija i odnos

Prof Blažinić je radio za prepoznate kompanije i organizacije te završio brojne edukacije u zemlji i svijetu. Sudjelovao je  u mnogim televizijskim i radio emisijama kao gost ili urednik afirmirajući razvoj ljudskih potencijala. Autor je knjiga: „Kako živjeti s multiplom sklerozom?“, „Vjera i zdravlje“, „Kako do prednosti na tržištu rada!“ i dr.

Kroz edukaciju prisutni su dobili informacije o  građenju timova i timskoj kulturi, osiguravanju boljih odnosa, otvorenijoj i kvalitetnijoj  komunikaciji što potiče osjećaj samopoštovanja i vraćaju osmjeh na radnom mjestu.

„Životna filozofija da nas nitko ne može tako malo platiti koliko mi možemo malo raditi često je pravi problem koji se kao izmaglica vuče po hodnicima i radnim prostorima mnogih bolnica. Važno je zaposlenicima "izvući" glave iz pijeska, usmjeravati ih na značaj vlastitog radnog doprinosa, razvijajući i potičući osjećaj da njihovo zalaganje u radu ima širi i dublji smisao od pukog zadovoljenja egzistencijalnih potreba. Presudnu ulogu u tom složenom procesu ima razvoj organizacijske i timske kulture.“

Obzirom da je uz sve navedeno prof. Blažinić veoma posvećen skrbi oboljelih od multiple skleroze i njihovom psihičkom zdravlju vjerujemo u nastavak zajedničke suradnje u rehabilitaciji oboljelih od MS u SB Lipik kao i postizanju komunikacijskih vještina u radu s oboljelima i međusobno.

02.04.2019.