SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Kontaktirajte nas


Ime i prezime:*


Razlog kontakta:


E-mail:*


Telefon:


Poruka:


Kontrolni broj
(Upišite u polje ispod broj 3 )


 

Miris Božića u Lipiku 2016.

Atraktivan program u Lipiku tijekom cijelog adventa

Mirisi Božića u Lipiku tradicionalna manifestacija i ove godine od 26. studenog do 6. siječnja donosi pravu atrakciju s više od 70.000 lampica i 300 svjetlećih kugli u Adventskom parku s bogatom ponudom. Donosimo cjelokupni program manifestacije koja će i ove godine zabaviti najmlađe, ali i razigrati srca odraslima.

Miris Božića u Lipiku 2016.

Svečano otvorenje u subotu 26. studenog u 18 sati

Otvorenje Božićne bajke u Lipiku koja će ove godine brojati više od 70.000 lampica i 300 svjetlećih kugli održat će se 26. studenog (subota) s početkom u 18 sati, dan uoči prve adventske nedjelje. Kao i prošle godine bit će to i ove godine jedinstven doživljaj jer se u suradnji s tvrtkom Božićna bajka ukrašava u odnosu na prošlu godinu sasvim novi dio lipičkog perivoja; uređuje se adventsko šetalište od zgrade Gradske uprave prema Jelkinom brijegu te sve do i oko paviljona Izvor.

Adventski park s kućicama raznovrsne ponude

Tijekom cijelog adventa u ponudi oko paviljona Izvor bit će Adventski park s bogatom ugostiteljskom i drugom ponudom u kućicama, a predviđen je njihov rad svakog dana od 16 do 20 sati. Svake subote od 15 sati očekuje vas vožnja fijakerom po Lipiku, a svake subote i nedjelje tijekom adventa vozit će i Božićni turistički vlakić Lipik Express. 

U skladu s kršćanskom tradicijom u šest sati ujutro održavaju se mise zornice u crkvi sv. Franje Asiškog, a svake nedjelje u 17 sati zapalit ćemo jednu svijeću na adventskom vijencu na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

Christmas Carolers - pjevači božićnih pjesama

Kao što će se ove godine, za razliku od prošle, lampicama oživjeti novi prostor perivoja, a drugačijem ugođaju doprinijet će i adventske kućice, doživljaj Božića upotpunit će Christmas Carolersi odnosno pjevači božićnih pjesama koji će vam pjevati s paviljona Izvor. U nedjelju 4. prosinca u 18 sati pjevat će ženska pjevačka skupina KPD Sloga iz Pakraca, u srijedu 7. prosinca u 18 sati mali zbor OGŠ Pakrac i profesorica Tea Silađi dok nam u četvrtak 8. prosinca u 18 sati pjeva Stašograd - Predrag i Staša Kukić iz Lipika.

Bogat program za najmlađe, posebno u Kući bake Mraz

Program cijele manifestacije Mirisi Božića u Lipiku bogat je aktivnostima za djecu, a najveća atrakcija kao i prošlih godina bit će Kuća bake Mraz u obiteljskoj kući Pleše u Udinskoj 11. U dva dana, 17. i 18. prosinca od 18 do 21 sat održava se program uz animaciju za djecu. Vilenjaci uređuju cijelu kuću za doček bake i djeda Mraza, a djeca će imati zadatak biti božićni inspektori i trebat će ocijeniti što su sve vidjeli u Lipiku i jesu li vilenjaci uspjeli u svom naumu. 

Grijani šator za Božićni sajam i Doček Nove godine

Za potrebe održavanja Božićnog sajma u subotu i nedjelju 17. i 18. prosinca, kao i za Doček Nove godine (dječji u 17 sati, veliki uz grupu "Tajna" od 22 sata) bit će postavljen na prostoru parka grijani šator. U šatoru će se još održati i dječja predstavu "Snježna staza Djeda Mraza" (21.prosinac 16:30 sati) te Karaoke večer i bend Autentico (23.prosinac, 20 sati).

I mnogo više...

Mnoštvo bogatih aktivnosti i ove godine popunit će neke tradicionalne izložbe, koncerti, prezentacije, predstave i plesni programi, a više iz programa pogledajte na kompletnom plakatu u privitku.

 

Ovogodišnji Mirisi Božića u Lipiku skrivaju i poneku atrakciju, a za nju bit će potrebno posjetiti Lipik i doživjeti pravu božićnu čaroliju u srcu Slavonije.