Smještaj

Kontakt

Zamjenik ravnatelja:
Ivan Pavao Čevizović, dr.med. spec. fiziklane medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 720

Voditeljica bolesničkog odjela:
prim. Merisanda Časar Rovazdi, dr.med. spec. neurologije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 707

Glavna sestra:
Dubravka Paik, bacc.med.tech.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 723

Glavni fizioterapeut odjela:
​​​​​​​Andrea Stanar, bacc.physioth
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 711

Odjel II

Odjel se nalazi u Domu II (Kurhotel) na drugom katu gdje su smješteni bolesnici kojima je djelomično potrebna skrb druge osobe. 

Smještajni kapacitet odjela je 33 kreveta. Pacijenti su smješteni u 16 dvokrevetnih i jednokrevetnih soba. 
Na odjelu se nalazi restoran sa čajnom kuhinjom koji ujedno služi kao dnevni boravak tako da bolesnici mogu gledati televiziju ili igrati društvene igre. 
Fizikalne terapije bolesnici većinom obavljaju na odjelu na kojem se nalazi vježbaonica, termoterapija sa parafinom, kade za hidroterapiju sa dizalicama za bolesnike, a postoji i sanitarni čvor prilagođen invalidima za obavljanje osobne higijene. 
Skrb za bolesnike organizirana je kroz 24 sata te je brojem osoblja prilagođena skrbi bolesnika djelomično ovisnih o tuđoj pomoći.

Na odjelu je dostupna besplatna internetska veza (WiFi)

Posjete su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.

Kontakt

Voditeljica bolesničkog odjela:
​​​​​​​Vedrana Vondrak, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 740

​​​​​​​Odjelna liječnica:
Davorka Rosić, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 742

​​​​​​​Glavni sestra odjela:
Ružica Žilić, dipl.med.techn.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 745

Glavni fizioterapeut odjela:
Marijan Vončina, dipl.physioth.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 710

Odjel III

Odjel je smješten na prvom katu Doma II (Kurhotel), smještajni kapacitet je 42 kreveta raspoređenih u 16 soba.
Na odjelu je najveći broj bolesnika ovisnih o tuđoj njezi i pomoći. Svaka soba ima toalet, a potrebe za kupanjem obavljaju se u kadama za hidroterapiju ili tušu prilagođenom za bolesnike ovisne o tuđoj pomoći.

Na odjelu postoji mjesto za obavljanje vjerskih potreba za bolesnike koji ne mogu otići do bolničke kapelice, a vjerske potrebe moguće je dogovoriti u bolesničkoj sobi u dogovoru sa glavnom sestrom odjela. 
Obitelji koja želi biti uz bolesnika više vremena moguće je dogovoriti smještaj na istom odjelu ili na nekom drugom odjelu u bolnici te na taj način sudjelovati u skrbi za bolesnika i educirati se o provođenju skrbi bolesnika nakon odlaska iz naše ustanove.

Uz hidroterapiju na odjelu postoji vježbaonica za bolesnike i termoterapija sa parafinom. 
Intenzivna skrb provodi se tijekom 24 sata i brojem osoblja prilagođena je skrbi bolesnika ovisnog o tuđoj pomoći.

Posjete su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.

Kontakt

Voditeljica bolesničkog odjela:
​​​​​​​dr. sc. Lana Bobić Lucić, dr. med. spec. fiziklane medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 754

Glavni med. tehničar odjela:
Saša Majić, dipl.med.tech.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 755

Glavni fizioterapeut odjela:
Ljiljana Tvorek, bacc.physioth
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 756

Odjel IV

Odjel se nalazi u u prizemlju Doma II (Kurhotela), smještajni kapacitet je 28 kreveta podijeljenih u 14 dvokrevetnih soba. 

Svaka bolesnička soba ima televizor, a sanitarni čvorovi prilagođeni su koliko je moguće potrebama bolesnika. Pacijenti smješteni na tom odjelu imaju mogućnost obaviti svu fizikalnu terapiju osim bazena. 

Odsjek je prilagođen bolesnicima kojima je potrebna minimalna pomoć u samozbrinjavanju, svaki pacijent na odsjeku ima svoga liječnika i medicinsku sestru a zdravstvena skrb je organizirana tijekom 24 sata i prilagođena je pacijentima smještenim na odjel.

Posjete su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.

Kontakt

Pročelnica službe za fiziklanu medicinu i rehabilitaciju
prim. dr. sc. Senka Slivar, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 739

Voditeljica odjela:
Marica Topić, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
Tel: 034/ 440 - 731

Voditelj odjela za zdravstveni turizam:
Bosiljka Nježić, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
Tel: 034/ 440 - 737

Glavna sestra odjela:
Dunjica Karniš, mag.med.techn.
Tel: 034/ 440 - 739

Glavni fizioterapeut odjela:
Alica Bortot, bacc.physioth.
Tel: 034/ 440 - 722

Fontana

Objekt Fontane podijeljen je na prizemlje i dva kata, ima vlastitu vježbaonicu, povezan je toplom vezom sa fizikalnim terapijama i restoranom te ostalim dijelovima ustanove. 
Cijeli objekt raspolaže sa 13 jednokrevetnih soba i 46 dvokrevetnih soba. 
Smještajni objekt za korisnike kojima tuđa njega i pomoć tijekom boravka nisu potrebni kontinuirano kroz 24 sata. 
U prizemlju objekta nalazi se bolnička kapelica u kojoj se održavaju vjerski obredi u skladu sa potrebama. 

Dvokrevetne sobe su velike i prostrane sa lijepim pogledom na stoljetni park koje osiguravaju mir i tišinu dok jednokrevetne sobe omogućuju privatnost svakom korisniku. Svaka soba ima kupaonicu i televizor. Dvokrevetne sobe imaju kade za kupanje dok se u jednokrevetnim sobama nalaze tuševi. Prednost je objekta što je termalna voda u svakoj sobi te ju pacijent može koristiti individualno u skladu sa svojim potrebama u dogovoru sa liječnikom. 

2017. godine krenuli smo s obnovom soba te je danas u funkciji 30 novoobnovljenih dvokrevetnih i 8 jednokrevetnih soba, odnosno ukupno 68 kreveta. Ovaj dio naziva se "Fontana jug". Svaka soba raspolaže s televizorom i kupaonicom u kojoj se nalazi prostrani tuš.

Svaki korisnik ima na raspolaganju svoga liječnika i svoju medicinsku sestru, a zdravstvena skrb organizirana je kroz 24 sata u skladu sa potrebama. 

Dostupna je besplatna internetska veza (WiFi).

Posjete su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.
​​​​​​​

Kontakt

Voditeljica bolesničkog odjela:
Kristina Dumančić, dr. med. spec. fiz. med. i reh. - subspec. reumatologije
Tel: 034/ 440 - 782

Glavna sestra odjela:
Jasmina Stokić, bacc.med.tech.
Tel: 034/ 440 - 783

Glavni fizioterapeut odjela:
Siniša Almaši, dipl.physioth.
Tel: 034/ 440 - 786

Novotvoreni odjel Dependence  kapaciteta 39 kreveta, sastoji se od 18 dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane i opremljene televizorom. Korisnicima je na raspolaganju poseban prostor  za odmor i druženje. Na odjelu se nalazi  vježbaonica, hidroterapija i topla veza s fizikalnim terapijama i restoranom.

Posjete su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.

Kontakt

Kamene kupke

Novotvoreni odjel Kamene kupke  kapaciteta 14 kreveta, sastoji se od 7 dvokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane, opremljene televizorom i internet pristupom. Odjel se nalazi u neposrednoj blizini fizikalnih terapija i restorana.

Kontakt

Ankin dvor - apartmani

Moderno uređeni apartmani, kategorizirani s 4 zvjezdice, površine 35-40 m2 za dvije do četiri osobe. Sastoje se od dvokrevetne spavaće sobe, kupaonice i kuhinje s blagavaonicom i boravkom u kojem se nalazi dodatni ležaj za jednu ili dvije osobe. Apartmani su klimatizirani, opremljeni televizorom i internet pristupom (Wi-Fi).
​​​​​​​Objekt je u neposrednoj blizini kompleksa Toplica Lipik, s vlastitim dvorištem i sigurnim parkingom. Prijava se vrši u prijemnoj kancelariji ili na info pultu Toplica.
Za boravak u Ankinom dvoru plaća se boravišna pristojba; od 1.1. do 1.4.2020. i od 30.09. do 31.12.2020. godine boravišna pristojba iznosi 7,00 kuna po noćenju, a od 1.4. do 30.09.2020. godine 10,00 kuna po noćenju.

Radno vrijeme

Doručak 07:00 - 09:00
Ručak 12:00 - 14:00
Večera 18:00 - 19:30

"Kuhinja Bolnice Lipik je lagana slavonska kuhinja s dušom i mediteranskim okusom. Radujemo se ponovnom dolasku i svježim obrocima."

Novoopremljena suvremena bolnička kuhinja i restoran rade prema usvojenim standardnim pravilima i postupcima te pravilima HACCAP-a.  Korisnici imaju različite potrebe, želje i očekivanja za pojedine obroke. Mi možemo i želimo zadovoljiti njihova očekivanja. Novoopremljena suvremena bolnička kuhinja i restoran rade prema usvojenim standardnim pravilima i postupcima te pravilima HACCAP-a. Korisnici imaju različite potrebe, želje i očekivanja za pojedine obroke. Mi možemo i želimo zadovoljiti njihova očekivanja. 

Naša gostoljubivost i topla slavonska duša oplemenjena je međunarodnim standardima kvalitete te filozofijom svježeg i izvornog.

Dokument

Preuzmite kompletan Pravilnik o Kućnom redu u PDF formatu:

Pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruje se na temelju važećih dokumenata:
- zdravstvene iskaznice;
- iskaznice dopunskog osiguranja;
- uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite i
- odobrenja liječničkog povjerenstva.

Bolesnici se primaju na rehabilitacijsko liječenje u SB Lipik sukladno propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Prijem bolesnika se obavlja radnim danom u terminu od 08,00 do 12,00 sati. 

Za vrijeme dok se nalaze na liječenju bolesnici imaju pravo na prehranu u skladu sa svojim svjetonazorom.
Vrstu, količinu i kakvoću hrane, ovisno o prirodi bolesti, određuje u svakom konkretnom slučaju liječnik.
Na temperaturnoj listi bilježe se podaci o prehrani, odnosno dijeti koja je bolesniku propisana. Bolesnicima kojima je određena dijetna prehrana ne bi trebali konzumirati hranu pripremljenu izvan SB Lipik. 

U prostorijama SB Lipik u kojima se nalaze bolesnici nije dopušteno pušenje.

Bolesnika može otpustiti iz SB Lipik isključivo liječnik. Bolesnika se ne može zadržavati na stacionarnom liječenju protiv njegove volje.

Bolesnici imaju pravo na pritužbe i pohvale na rad i ponašanje medicinskog i drugog osoblja SB Lipik. Svoje usmene pritužbe i pohvale iznose voditelju odjela odnosno glavnoj sestri odjela.
Pismene pritužbe se unose u Knjigu žalbe koja se nalazi u Prijemnoj kancelariji ili u sandučić za pohvale i pritužbe koji se nalazi u zgradi Fizikalne terapije. Prilikom iznošenja pritužbi i pohvala, poželjno je da bolesnici navedu svoje puno ime i prezime.

Ukoliko bolesnici nisu zadovoljni poduzetim mjerama odgovornih djelatnika, mogu se obratiti ravnatelju SB Lipik.
Ravnatelj je dužan odmah postupiti po prigovoru i o poduzetim mjerama pismeno obavijestiti podnositelja prigovora, a najkasnije u roku od 3 dana.

Posjete bolesnicima koji se nalaze na stacionarno rehabilitacijskom liječenju u SB Lipik na odjelima su dozvoljene od 15,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 10,00 do 17,00 sati.

Za vrijeme liječenja u SB Lipik, pokretni bolesnici mogu prisustvovati vjerskom obredu u Bolničkoj kapelici  u dogovorenom terminu s vjerskom zajednicom.

Osobama druge vjeroispovijesti koje se nalaze na liječenju u SB Lipik, a koje nisu u mogućnosti svoje vjerske potrebe zadovoljiti u Bolničkoj kapelici ili bolesničkoj sobi, može se na njihov zahtjev ili na zahtjev rodbine, dozvoliti posjeta svećenika ili vjerskog službenika radi obavljanja obreda, s tim da se prethodno jave glavnoj sestri odjela.

Novac, nakit i ostale vrijedne stvari, pacijenti i gosti koji ostaju na smještaju ili bolničkom liječenju trebali bi ostaviti kod kuće obzirom da  Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik ne preuzima odgovornost u slučaju gubitka ili otuđenja istih.

Ukoliko nije drugačije moguće novac i druge vrijednosti moguće je zapisnički deponirati u bolnički sef. Potvrdu o istom potpisuje pacijent/član obitelji  i  glavna odjelna sestra.

Novac i druge vrijednosti moguće je vratiti samo u prvoj smjeni od 07:00-15:00 sati.

SB Lipik ne odgovara za novac i ostale dragocjenosti koje nisu predane na čuvanje.