Izjave naših korisnika

Barica Polarec, Velika Gorica

Nakon operacije kuka tražila sam što brži termin za terapiju i dobila ga u Lipiku, gdje su mi ponudili smještaj u novootvorenom apartmanu, s kojim sam se odmah oduševila, bolje nego u hotelu. Iako na štakama, nije mi bio problem hodati 50-ak metara do terapija. Nemam riječi kojima bih opisala moje zadovoljstvo svime što sam doživjela u Lipiku. Od ljubazne sestre koja mi je sve objasnila o prijemu, voditelja odjela koji me odveo do apartmana u „Dvore Anine“, ljubaznosti, poštovanja, brižnosti, sve što je potrebno svakom bolesniku. Glavna sestra bolnice došla po mene u apartman, dovela me do doktora Ota, prekrasnog čovjeka, saslušao me, pregledao, sve objasnio. Ma cijelo osoblje, spremačice, fizioterapeuti, sestre, doktori, servirke, uvijek s osmijehom. Odličan restoran. Ne mogu ne spomenuti dvorište puno cvijeća, kao iz bajke.

Posebni pozdrav i hvala ravnatelju koji je mene, malog čovjeka tako lijepo pozdravio i sa mnom razgovarao.

Već sad rezerviram termin da dođem na godinu.

U Lipiku, 20.08.2013.
Vaša Barica Palorec, prva pacijentica u Ankinim dvorima

Hvala Vam!

Miroslav Gojević, Suhopolje

Uslijed velikih problema s kralježnicom, došlo je do slabosti i odumiranja desnog mišića u nogama, te sam prestao hodati. Liječen sam na neurološkom odijelu u Virovitici, te od tamo upućen u bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagreb. Neurokirurg je zaključio da su veliki problemi na kralješcima od L2 do S1, te je otklonjen operativni zahvat.

Upućen sam u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik, na neurološki odjel. Unatoč teškom nepokretnom stanju, imao sam srdačan, profesionalan i ljubazan prijem osoblja i to od glavne sestre koja me dočekala i smjestila te dr. Merisande Časar- Rovazdi, voditeljice odsjeka, te fizioterapeuta gosp. Ivana Žilića.

Već u poslijepodnevnim satima detaljno sam pregledan i upućen u dvoranu za Mekenzi. Rad s fizioterapeutom je bio individualan, s nevjerovatnom strpljivošću, ljubaznošću, bodrenjem i stručnosti. Fizioterapeut mi je usadio volju i želju za vježbanjem, a nakon pitanja što mi je cilj, želja mi je bila ponovno hodati. Postavio mi je cilj 100m uz pomagalo i tada sam shvatio da samo uz veliku volju i trud kako njegov tako i moj mogu ponovno hodati. 

Nastavio sam svakodnevno prema njegovim uputama vježbati 2 put na dan i polako hodati uz pomagalo. Uz njegovu podršku i stručne savjete za 4 mjeseca vratio sam se uspravan i bez pomagala u posjet u Lipik, sa željom da me provedu bolnicom. Budući da sam do tada vidio samo prostorije za terapije, htio sam vidjeti i upoznati cijelu bolnicu i
osoblje koje mi je pomoglo.

Zahvaljujem cijelom osoblju bolnice na brizi i upornosti prema pacijentu i dok sam živ neću zaboraviti radost
u njihovim očima kada su me ugledali kako hodam uspravan i bez pomagala. Vježbam i dalje svakodnevno prema uputama fizioterapeuta, a uz manje poslove oko kuće prehodam 10 km svakodnevno.

Zahvalan sam cjelokupnom timu bolnice Lipik, jel ulijevaju nadu i optimizam i u najtežim trenutcima.

Vlado Dautović, Nova Gradiška

Osjećam veliku želju i potrebu da iskažem sve riječi hvale medicinskom osoblju te fizioterapeutima SPECIJALNE BOLNICE ZA MED. REHABILITACIJU LIPIK .  Od samog ljubaznog prijema u kolicima sa teškom povredom vratne kralježnice te kroz rad sa BOBAT TERAPEUTOM i uz sve mnogobrojne terapije ponovo hodam.
Strašno i psihički neizdrživo je kad čovjek postane nakon ovakve povrede rob vlastitog tjela i onda te ova ustanova  vrati na noge i u život....
HVALA  I SRETNI SMO ŠTO VAS IMAMO!